Actueel volwassenen

Een verhuizing en andere ongemakken

De volwassenen gaan dit jaar de komedie Een verhuizing en andere ongemakken spelen. Regie is in handen van Marjan Lambregts. De speeldata zijn 6, 7  en 8 december 2019 in ’t Patronaat in Mierlo.

Hoe pakt een regisseur nou een nieuw stuk aan?  Hier het verhaal van Marjan:

Via via kwam mij ter ore dat ’t Mierlo’s Amateur Toneel een nieuwe regisseur nodig had. Net de regie-cursus afgerond hebbende, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en niet veel later was ik in overleg met de leescommissie om een leuk toneelstuk uit te zoeken, en dat hebben we gevonden.

Ook al heb ik wel vaak naar de toneelvoorstelling van het MAT gekeken, toch ken ik de spelers niet zo goed dat ik zo een rolverdeling uit mijn mouw kon schudden. Na de eerste leesrepetitie hebben we dan ook een soort bonte avond gehouden waarbij iedereen een rol uit het stuk mocht voorbereiden en aan de andere laten zien. Er zit veel talent binnen de vereniging, dat werd wel duidelijk. Dat talent zit hem niet alleen in het spelen. Oorspronkelijk zijn er 2 verhuizers in het script ingeschreven. Dankzij het schrijverstalent van Yannick zijn dat bij ons 4 verhuizers met komische noot.

Na de rolverdeling zijn we begonnen met het uitzetten van het stuk. Er ontstaan spontaan leuke dingen op het podium waarbij de eigen inbreng van de spelers zeer gewenst is. Natuurlijk stuurt een regisseur de boel aan maar de spontane ideeën die ontstaan, worden zeker meegenomen. Zo groeit het stuk en wordt het meer eigen.

De planning is om voor de zomervakantie alles uitgezet te hebben, dan kan iedereen tijdens de vakantie aan de slag met de tekst. Na de vakantie kunnen we dan de puntje op i gaan zetten.

Voor meer informatie, loop gerust een keertje binnen of neem contact op met het secretariaat!