Zeven dagen zoet

Juni 2022: “Zeven Dagen Zoet” maakt jeugdtoneel volwassen en modern 

De jeugdgroep van ‘t Mierlo’s Amateur Toneel speelde in juni 2022 het stuk “Zeven Dagen Zoet” van Gerard Schelvis, met iedere avond enthousiast publiek. Onder leiding van Lex Heldens werd er een jaar lang voorbereid, en het resultaat mocht er zeker zijn!

Het stuk begint in de eerste helft met een groep jonge acteurs, ingesneeuwd in een berghut samen met de eigenaren en een tweetal onervaren wandelaars. Gedurende de eerste helft proberen de jongeren zich met poëzie, literatuur en toneel te vermaken, maar langzaam krijgt men de indruk dat de overige aanwezigen niet zijn wie ze beweren, en gaat de kijker met een hoop vragen de pauze in.

Vrijwel meteen na die pauze zet het stuk de vaart er flink in. De eerste helft bevat een hoop mooie scènes, maar voornamelijk de tweede helft is aan één stuk door uitstekend, met een aantal spannende wendingen, een ontroerende climax, en een slot dat doet denken aan A Midsummer Night’s Dream.

Er is tevens aan het stuk gesleuteld door de jeugd zelf. Omwille van de bezetting is er een rol bijgeschreven, wat voor het hele stuk een flinke verandering met zich meebracht. Ook zijn er individuele scènes aangepast; sommige voor de humor, sommige voor de kunst, en andere om met de tijd mee te gaan. Deze scènes waren niet alleen erg mooi om te zien, maar het was tevens bijzonder om te zien hoe de jeugdleden hun eigen stempel op het verhaal hebben gedrukt—vele jongeren in het publiek konden zich in het stuk herkennen.

Al met al was het wederom een geslaagde productie, en gaan de jeugdleden vol goede moed het nieuwe jaar in!


Spoedig volgen meer foto’s.