De Goot

Op 8, 9  en 10 oktober 2021 nam ‘t MAT u mee naar midden jaren 90. De tijd dat mobieltjes nog zeldzaam waren, corona gewoon een biertje en Marco Borsato alleen nog maar bekend was door de Soundmix show.

Een tijd anders dan die van nu maar ook heel gelijk. U zult kennis maken met een aantal kleurrijke personen die leven in Pension de Goot. Mensen voor wie het leven tegen zit en de toekomst er niet rooskleurig uitziet. Op het moment dat er een kans uit de ellende voorbij komt, wordt deze door alle bewoners met beide handen aangegrepen. Maar wordt ook iedereen echt gelukkig van de nieuwe situatie…..

Regie: Marjan Lambregts

Van de regisseur Marjan Lambregts:

Na lang wachten kwam oktober 2021 dichterbij en leek het erop dat we inderdaad weer de planken op zouden kunnen….

De repetities van dit stuk waren er met vallen en opstaan. Vol goede moed begonnen. Veel gelachen tijdens de repetities, ondanks de mondkapjes. Dan komt er een lockdown. De eerste geplande uitvoeringsdatum gaat stilletjes voorbij. Zodra we weer mogen, pakken we de draad op waar we gebleven zijn. Er wordt een nieuwe uitvoeringsdatum gepland. Dan weer een lockdown en opnieuw gaat de uitvoeringsdatum voorbij zonder spelen.

In het voorjaar krijgen we weer groen licht en vol vertrouwen beginnen we opnieuw. Als je 5 maanden hebt stil gelegen en er 3 nieuwe spelers bij de groep gekomen zijn, moet je wel opnieuw beginnen. Maar het was zo fijn om weer samen bezig te zijn, om samen aan een voorstelling te werken, deze te zien groeien.

Opnieuw wordt een uitvoeringsdatum gepland, met argusogen worden de dagelijkse coronacijfers gevolgd. Het lijkt erop dat we kunnen gaan bouwen, een technische repetitie, een generale en dan eindelijk is het moment van de uitvoering daar.

Iedereen was wel een beetje gespannen. Het was zo lang geleden. Vrijdagavond, de première avond ging goed. Dat gaf vleugels voor de zaterdagavond, die ging beter. Zondag werd de beste voorstelling en moe maar voldaan kon het decor weer afgebroken en opgeborgen worden.

We kijken terug op een bewogen jaar met als toetje een paar mooie voorstellingen. Geniet nog na van de foto’s, dat doen wij ook.

Tot de volgende keer!