Vrouw zoekt boer

Afbeelding

In oktober 2022 speelde ‘t MAT een keertje op een andere locatie: in plaats van ‘t Patronaat werd dit keer de komedie Vrouw Zoekt Boer in ‘t Loesje opgevoerd. Dat was uiteraard eventjes wennen, maar voor zowel de spelers als het publiek heeft de locatie niets afgedaan aan drie vermakelijke voorstellingen.

Het stuk speelde zich af op de boerderij van familie Beekman. Moeder Herma, vader Arie en zoon Dick zijn simpele boerenlui die iedere dag weer hard werken, en ‘s avonds voor de televisie hun rust pakken. Maar wanneer de presentatrice van Boer Zoekt Vrouw de kijkers aanspoort om zich op te geven, ziet Herma haar kans: haar zoon is weliswaar niet de snelste, snuggerste of stijlvolste, maar hij is oud genoeg om ook eens een keer een vrouw te leren kennen.

Natuurlijk geven zich voor het programma ontelbare leuke vrouwen op… maar voor Dick komen er slechts twee brieven, en de twee kandidaten lijken meer kaf dan koren. Gelukkig weet Dick er uiteindelijk toch de liefde van zijn leven in te vinden!