Spokenjagers

Juni 2023: Who You Gonna Call?

De jeugdgroep van ‘t Mierlo’s Amateur Toneel speelde juni 2023  driemaal hun uitvoering ‘Spokenjagers’ in ‘t Loesje. Meteen bij binnenkomst valt het decor in het oog: dat is bijzonder fraai in elkaar gezet met veel kleine details die het leven inblazen. Vooral het kunstwerk in het midden van de achterwand, door een van de jeugdleden zelf gemaakt, trekt de aandacht.

Dan gaat het zaallicht uit—het is immers zonsondergang—en wordt de professor in zijn afgelegen kasteel wakker. Hij heeft een groep jongeren uitgenodigd om op bezoek te komen, en zij zien een gouden kans om hun spokenjagers-podcast op locatie op te nemen. Het blijkt echter al snel dat zich in het kasteel meer bevindt dan alleen griezelverhalen en legendes…

Het is een creatief verhaal met veel humor, maar ook een aantal dramatische en spannende momenten. Wat het vooral bijzonder maakt, is dat de jeugd dit stuk zelf geschreven heeft, onder leiding van regisseur Lex Heldens. Het is derhalve ook een stuk moderner dan de stukken die in voorgaande jaren gespeeld werden, maar in kwaliteit doet het zeker niet onder.