Martha en Mathilda

Afbeelding

November 2023. Net als het voorgaande jaar speelden de volwassenen weer in ‘t Loesje, en ook dit jaar was het weer een succesvolle uitvoering. Driemaal was de voorstelling uitverkocht, en iedere dag heeft het publiek zeker genoten.

Centraal in Martha en Mathilda staan de twee zussen naar wie het stuk genoemd is. Deze dames van boven de tachtig kunnen in herberg de Goudfazant maar moeilijk rondkomen, en dus installeren ze op hun zolder een wietplantage. De oogst is twee miljoen waard, maar dan moet de verkoop wel goed verlopen—en natuurlijk komen net dat weekend een klunzige privédetective, een hebberige notaris en een onbetrouwbare drugsdealer roet in het eten gooien.

Onder leiding van Marjan Lambregts is een jaar lang aan het stuk gewerkt, en het resultaat mocht er absoluut zijn. Helaas gaat Marjan ons dit jaar verlaten; zij gaat bij toneelgroep ‘De Theatermakers’ in het hele land de voorstelling Het Huis 44-24 spelen. Onder leiding van een nieuwe regisseur gaat ‘t MAT echter door; het stuk wordt deze winter gekozen door de leescommissie, en vervolgens starten we in het voorjaar weer met repeteren.

Interesse om een keer een bezoekje te brengen? Kijk dan op de pagina ‘Contact’ en kom bij de repetitie een keer een kijkje nemen!