Martha en Mathilda

Afbeelding

November 2023. Net als het voorgaande jaar speelden de volwassenen weer in ‘t Loesje, en ook dit jaar was het weer een succesvolle uitvoering. Driemaal was de voorstelling uitverkocht, en iedere dag heeft het publiek zeker genoten.

Centraal in Martha en Mathilda staan de twee zussen naar wie het stuk genoemd is. Deze dames van boven de tachtig kunnen in herberg de Goudfazant maar moeilijk rondkomen, en dus installeren ze op hun zolder een wietplantage. De oogst is twee miljoen waard, maar dan moet de verkoop wel goed verlopen—en natuurlijk komen net dat weekend een klunzige privédetective, een hebberige notaris en een onbetrouwbare drugsdealer roet in het eten gooien.

Onder leiding van Marjan Lambregts is een jaar lang aan het stuk gewerkt, en het resultaat mocht er absoluut zijn. Helaas gaat Marjan ons dit jaar verlaten; zij gaat bij toneelgroep ‘De Theatermakers’ in het hele land de voorstelling Het Huis 44-24 spelen. Onder leiding van een nieuwe regisseur gaat ‘t MAT echter door; het stuk wordt deze winter gekozen door de leescommissie, en vervolgens starten we in het voorjaar weer met repeteren.

Interesse om een keer een bezoekje te brengen? Kijk dan op de pagina ‘Contact’ en kom bij de repetitie een keer een kijkje nemen!

Vrouw zoekt boer

Afbeelding

In oktober 2022 speelde ‘t MAT een keertje op een andere locatie: in plaats van ‘t Patronaat werd dit keer de komedie Vrouw Zoekt Boer in ‘t Loesje opgevoerd. Dat was uiteraard eventjes wennen, maar voor zowel de spelers als het publiek heeft de locatie niets afgedaan aan drie vermakelijke voorstellingen.

Het stuk speelde zich af op de boerderij van familie Beekman. Moeder Herma, vader Arie en zoon Dick zijn simpele boerenlui die iedere dag weer hard werken, en ‘s avonds voor de televisie hun rust pakken. Maar wanneer de presentatrice van Boer Zoekt Vrouw de kijkers aanspoort om zich op te geven, ziet Herma haar kans: haar zoon is weliswaar niet de snelste, snuggerste of stijlvolste, maar hij is oud genoeg om ook eens een keer een vrouw te leren kennen.

Natuurlijk geven zich voor het programma ontelbare leuke vrouwen op… maar voor Dick komen er slechts twee brieven, en de twee kandidaten lijken meer kaf dan koren. Gelukkig weet Dick er uiteindelijk toch de liefde van zijn leven in te vinden!

 

Uh-Oh! Dit is niet het sprookjesbos…

Afbeelding

November 2020 heeft de jeugd met generale repetitie het stuk Uh-Oh! Dit is niet het sprookjesbos… afgesloten.

Professor Tsitnimedus is uitvindster en vindt de raarste dingen uit. Haar grootste uitvinding gaat ze spoedig aan haar collegae professoren presenteren. Helaas zijn er meer mensen uit op haar uitvinding: het boeven duo Bernard en Fien! Wanneer zij de uitvinding willen stelen gaat het rigoureus mis en komt een half leesboek tot leven. De karakters uit dit speciale boek hebben ieder hun eigen wensen en nukken. Dat wordt flink opboksen tegen elkaar in…

Helaas geen uitvoeringen, wel een generale repetitie en een video.

Kroes en de Kruimeldiefjes

Afbeelding

In mei 2019 speelde de jeugd ‘Kroes en de Kruimeldiefjes’ onder regie van Willem Hoeben. Deze keer werd er, in tegenstelling tot vorige jaren, gekozen voor een echte kindervoorstelling. Nieuwkomer Esmée, die een van de Kruimeldiefjes speelde, beschreef het als “een leuk, spannend en grappig familiestuk.”

Merthe, tevens een nieuwkomer, speelde slechterik Spies en voegde toe: “Het heeft een sprookjesachtige sfeer.” Ze heeft daarin helemaal gelijk. Aan het decor, waar een heel dorp én een nabij kasteel in verwerkt zat, zag men meteen wat voor verhaal het was. Met name de bakkerij op de uitbouw was, dankzij veel oog voor detail, een hoogtepunt.

Maar het belangrijkste was natuurlijk de lol, en dat zat bij deze groep wel goed. Beide nieuwkomers voelden zich meteen thuis in de groep, en in het stuk viel tevens genoeg te lachen. Wederom een geslaagde voorstelling dus!

 

2019 Kroes en de Kruimeldiefjes in Mierlo – De Mierlose Krant